Apokaliptikus képsorok: videón a kamcsatkai vulkánkitörés

Láva és gőz látható a Shiveluch vulkán kitörése közben az oroszországi Kamcsatka-félszigeten 2022. november 6-án, vasárnap. A Shiveluch 2023. április 11-én, kedden tört ki az oroszországi Kamcsatka-félszigeten, 2023. április 11-én, 20 kilométeres magasságban porfelhőket okádva az égbe és széles területeket hamuval borítva.

Kedden kora reggel kitört egy vulkán a távol-keleti oroszországi Kamcsatka-félszigeten, 20 kilométer magasan porfelhőket okádva az égbe és széles területeket hamuval borítva.

A Kamcsatka egyik legaktívabb vulkánja, a Siveluch kitöréséből származó hamufelhő több mint 500 kilométerre északnyugatra húzódott, és több falut is elborított a szürke vulkáni porral.

A hatóságok lezárták a terület feletti égboltot a repülőgépek elől. A helyi hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy maradjanak otthon. Több érintett településen bezárták az iskolákat, két faluban pedig néhány órára leállt az áramszolgáltatás, amíg a katasztrófavédelem helyre nem állította azt.

Utcakép a vulkánkitörés után
Utcakép a vulkánkitörés után

A hamu 108 000 négyzetkilométernyi területre hullott az Orosz Tudományos Akadémia Geofizikai Felmérésének regionális kirendeltsége szerint. A tudósok a közel 60 éve nem tapasztalt legnagyobb hamufelhőszakadásnak nevezték a csapadékot.

A vulkántól mintegy 50 kilométerre fekvő Kljucsi falut 8 centiméteres porréteg borította be. A lakosok videókat tettek közzé, amelyeken látható, amint a hamufelhő sötétségbe borítja a környéket.

A Kamcsatka-félsziget, amely Moszkvától keletre, mintegy 6600 kilométerre a Csendes-óceánba nyúlik, a világ egyik legkoncentráltabb geotermikus aktivitású területe, ahol mintegy 30 aktív vulkán található.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Ki is vajon Persze Pál?

Persze Pál, korunk megtestesült irodistája, életét az "ezvan.net" nagysikernek semmilyen téren nem örvendő oldalának szentelte, időt és energiát nem spórolva azzal, hogy Neked a legfrappánsabb tartalmakat szolgáltassa 0-24-ben. Nevezhetjük akár korunk felsőkategóriás élettelen robotjának is ha úgy tetszik.

További hírek Persze Páltól →