Megoldás a távkapcsolatokra? A „virtuális csókgép”

Virtuális csókgép

Távcsókoló eszközt készített egy kínai egyetemi hallgatókból álló csoport a távkapcsolatban élők számára.

A 3D-s szilikonból készült kütyü egy száj alakú modullal rendelkezik és egy csókkal indítható el, amely aztán átkerül a másik oldalon lévő „szájra”.

A csók mozgását, hőmérsékletét és nyomását szenzorok segítségével utánozza, a telefonokhoz pedig Bluetooth-on és egy alkalmazáson keresztül kapcsolódik.

Az eszközt, amelyet egy kínai egyetemi hallgatókból álló csoport hozott létre, kritika fogadta a közösségi médiában.

Egyes felhasználók „furcsának” nevezték az eszközt, míg mások humorosnak találták, mondván, hogy az eszköz meggyőzte őket arról, hogy „a távkapcsolat elég rossz ötlet”.

A Global Times állami médium szerint a találmányt a Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology szabadalmaztatta.

„Az egyetem alatt távkapcsolatban éltem a barátnőmmel, így csak telefonon keresztül tartottuk egymással a kapcsolatot” – mondta a Global Timesnak Jiang Zhongli, a készülék vezető feltalálója.

„Innen származik ennek az eszköznek az ihletése.”

Az alkalmazás egyik funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy névtelenül párokat alkossanak idegenekkel a „csókolózó térben” – írja a CNN, ami azt jelenti, hogy a felhasználók feltölthetik csókjaikat, hogy mások is letölthessék és átélhessék azokat.

A The Gadget Show 2016-ban mutatta be a „Kissenger” nevű csókolózó alkalmazást – egy érzékszerveket stimuláló technológiát, amely a legújabb találmányhoz hasonlóan egy érintőtáblán keresztül valódi csókot imitált.

A 2016-os csapat egy iOS prototípust készített, amely a telefon fejhallgató-csatlakozójába csatlakoztatható, és a készülékre gyakorolt nyomáson keresztül indult be.

„Kicsit furcsa, ahogy valóban mozog, és a nyomás mozog” – mondta Amy Williams, a The Gadget Show munkatársa.

„Van egyfajta nyomás, amit aztán az ajkadon érzel.”

Ki is vajon Persze Pál?

Persze Pál, korunk megtestesült irodistája, életét az "ezvan.net" nagysikernek semmilyen téren nem örvendő oldalának szentelte, időt és energiát nem spórolva azzal, hogy Neked a legfrappánsabb tartalmakat szolgáltassa 0-24-ben. Nevezhetjük akár korunk felsőkategóriás élettelen robotjának is ha úgy tetszik.

További hírek Persze Páltól →