A levegőben ütközött össze az olasz légierő két repülőgépe

Az olasz légierő két U-208-as repülőgépe kedden egy kiképzési bevetés során lezuhant, mindkét pilóta életét vesztette. Fotó: Aeronautica Militare

Az olasz légierő két repülőgépe ütközött össze kedden a levegőben és mindkét pilóta életét vesztette a Rómától északnyugatra zajló kiképzési gyakorlatok során – közölték tisztviselők.

Az olasz légier közleménye szerint a pilóták két U-208-as kiképzőgép fedélzetén tartózkodtak és egy kiképzési küldetésen vettek részt. Az ütközés oka eleinte ismeretlen volt.

Négy repülőgép repült alakzatban, amikor két gép összeütközött – közölték szemtanúk a helyi médiában.

Az egyik gép a Guidonia légibázison a földre zuhant, a másik pedig egy Colfiorito városrész egyik utcáján parkoló autónak ütközött – jelentette az Ansa olasz hírügynökség.

„Megrendülten értesültünk a légierő két pilótájának haláláról, akik egy Guidonia közelében történt kiképzési baleset során vesztették életüket” – mondta Meloni.

A miniszterelnök részvétét fejezte ki a pilóták családjának és a légierő tagjainak.

Az U-208-as egy könnyű, egyhajtóműves repülőgép, amely a pilótával együtt legfeljebb négy utas szállítására alkalmas, végsebessége pedig 285 km/h (177 mph).

Ki is vajon Persze Pál?

Persze Pál, korunk megtestesült irodistája, életét az "ezvan.net" nagysikernek semmilyen téren nem örvendő oldalának szentelte, időt és energiát nem spórolva azzal, hogy Neked a legfrappánsabb tartalmakat szolgáltassa 0-24-ben. Nevezhetjük akár korunk felsőkategóriás élettelen robotjának is ha úgy tetszik.

További hírek Persze Páltól →