„Rovaros élmények” gyerekeknek: szárított sáskát is kóstolhattak Székesfehérváron

Az egészségtudatossági kurzus részeként bemutatták a tücskös energiaszeletet, a rovarlisztes palacsintát és a szárított sáskákat gyerekeknek.

Székesfehérváron a gyerekek új, különleges édességekkel ismerkedhettek meg. Az egészségtudatossági kurzus részeként szervezett eseményen a Mathias Corvinus Collegium szakértői bemutatták a tücskös energiaszeletet, a rovarlisztes palacsintát és a szárított sáskát.

A rendezvényen részt vevő gyerekek így különleges, eddig ismeretlen élményekkel gazdagodhattak, miközben megismerkedhettek az egészségtudatos életmód alapjaival. Az MCC-t tehetséggondozóként ismerik és kormányközeli szervezetnek számítanak.

Annak ellenére, hogy korábban a kormány képviselői szót emeltek a rovarfogyasztás ellen, a Fidesz-érdekeltségű tehetséggondozók mégis lehetővé tették a gyerekeknek ezen édességek kóstolását. Fazekas Sándor korábbi és Nagy István jelenlegi agrárminiszter is ellenezte a rovarfogyasztást.

Ugyanakkor Nagy István beszámolt arról is, hogy hazánkban kutatások folynak a Nicole Kidman által is kedvelt alternatív fehérjék kérdéskörében, és az egykori Szent István Egyetemen (ma már MATE) sort is kerítettek az I. Magyar Rovaripari Konferenciára.

Az MCC-s rovarevésről a Fehérvár Televízió is forgatott.

Ki is vajon Persze Pál?

Persze Pál, korunk megtestesült irodistája, életét az "ezvan.net" nagysikernek semmilyen téren nem örvendő oldalának szentelte, időt és energiát nem spórolva azzal, hogy Neked a legfrappánsabb tartalmakat szolgáltassa 0-24-ben. Nevezhetjük akár korunk felsőkategóriás élettelen robotjának is ha úgy tetszik.

További hírek Persze Páltól →