Egy YouTuber „átlátszó” sugárhajtóművet épített, hogy megmutassa, hogyan működik

A YouTuber, Warped Perception imádja a sugárhajtóműveket. Állandóan módosítja és különböző forgatókönyvekben használja őket.

Mivel ennyire rajong a gépekért, úgy döntött, itt az ideje, hogy megmutassa a nézőinek, hogyan működnek. Ezért épített egy átlátszó motort.

Extrém motorok

„A legtöbb projektemben ilyen sugárhajtóműveket használok, leginkább azért, mert szeretem az extrém dolgokat” – mondta a YouTuber új videójában. „…és a sugárhajtóművek elég extrémek!”

„Úgy gondoltam úgy lenne helyénvaló, ha mindenkinek megmutatnám, mi zajlik egy sugárhajtómű belsejében” – tette hozzá. Elmagyarázta, hogy összeállít egy átlátszó hajtóművet, beindítja, és lassított felvételen lefilmezi.

A YouTubernek eleinte gondjai akadtak a modelljével, mivel 0,005 grammal eltért az egyensúlyától. Ez kis mennyiségnek tűnhet, de a sugárhajtóműveknél minden számít.

Folytatta a hiba kijavítását, és folytatta a nagy teljesítményű gép építését. Végül sikerült 0,001 grammal kiegyensúlyoznia.

„Ez nekem elég jó” – mondta a leleményes YouTuber.

Forrás: Warped Perception/YouTube

A következő lépésben elmagyarázta, hogyan működik a Brayton-ciklus, amely a motorok működéséhez szükséges folyamat.

„A Brayton-ciklus egyszerűen annyi, hogy a sűrítés, az égés és a tágulás egyenlő térfogat” – mondta, rámutatva a motor minden egyes tevékenységért felelős alkatrészére.

Elmagyarázta, hogy a motor úgy működik, hogy a levegő az egyik oldalról belép a motorba, a kompresszor összenyomja, majd az égéstérbe kerül, ahol összekeveredik az üzemanyaggal, és meggyullad, hő és táguló gázok keletkeznek, amelyek a motor hátsó részéből távoznak, és a turbinakereket mozgatják. Ez hajtja a kompresszort a ciklus befejezéséhez és a tolóerő előállításához.

Ki is vajon Persze Pál?

Persze Pál, korunk megtestesült irodistája, életét az "ezvan.net" nagysikernek semmilyen téren nem örvendő oldalának szentelte, időt és energiát nem spórolva azzal, hogy Neked a legfrappánsabb tartalmakat szolgáltassa 0-24-ben. Nevezhetjük akár korunk felsőkategóriás élettelen robotjának is ha úgy tetszik.

További hírek Persze Páltól →