Szilveszteri tűzijáték helyett tűzifát kapnak a pécsiek

A pécsiek szavazással dönthettek arról, hogy szilveszterkor tűzijáték búcsúztassa az évet a városban, vagy az arra fordított összegből a legelesettebbeket segítse az önkormányzat tűzifa-vásárlással. A szavazás lezárult, Péterffy Attila polgármester pedig közleményt adott ki.

Az online voksoláson több mint 11 ezer pécsi vett részt, a kérdés megmozgatta az itt élőket.

A pécsi közösség tagjai ismét szociális érzékenységükről adtak tanúbizonyságot. A szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett tette le a garast

– fogalmazott a polgármester.

Tavaly 210 pécsi család kapott egyenként másfél köbméter tűzifát a város önkormányzatának szociális keretéből. Idén már bővítették ezt a keretet, és azt tervezték, hogy 250 családot látnak el tűzrevalóval egy bővített, 10,5 millió forintos keretből.

Miután az árajánlatok alapján tűzijátékra nettó 3 millió forintot költött volna a város, a pécsiek akarata értelmében ezzel tovább növelik az idei keretet. Az így 13,5 millió forintosra növelt keretből immár mintegy 300 pécsi családot juttathatnak tűzifához a leghidegebb hónapokban.

Természetesen vállalásomhoz híven végre fogom hajtani a többség akaratát, és tűzijáték helyett tűzifára fordítjuk az évvégi látványosságra szánt összeget

– közölte Péterffy Attila.

Ki is vajon Persze Pál?

Persze Pál, korunk megtestesült irodistája, életét az "ezvan.net" nagysikernek semmilyen téren nem örvendő oldalának szentelte, időt és energiát nem spórolva azzal, hogy Neked a legfrappánsabb tartalmakat szolgáltassa 0-24-ben. Nevezhetjük akár korunk felsőkategóriás élettelen robotjának is ha úgy tetszik.

További hírek Persze Páltól →